آموزش ماساژ كودك


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



مشخصات محصول:

مشخصات فنی

  •  - سیستم منشی تلفنی تمام دیجیتال ۱۸دقیقه ای
  •  - امکان ارتباط داخلی بین گوشی ها و پایه
  •  - دارای Caller ID گویای تک سیستم
  •  - امکان شماره گیری و تماس آسان توسط بیس
  •  - قابلیت اتصال به موبایل
  •  - بلوتوث
  •  - تنظیم زنگهای مختلف برای شناسایی تماس گیرنده
  •  - استفاده از باطری نیم قلمی برای گوشی های تلفن بیسیم
  •  - بلندگوی دیجیتال ۲ طرفه روی بیس و گوشی بیسیم
  •  - امکان ذخیره ۵۰ حافظه شماره تلفن و نام
  •  - حالت شب
  •  - امکان مسدود کردن تماس های ناخواسته
  •  - ساخت چین
 

 

300,000 تومان


تاریخ : پنج شنبه 19 ارديبهشت 1392
بازدید : 30924
نویسنده : nod

اولین مرحله ی بیدار و فعال كردن حس لامسه در نوزادان ، نوازش و در آغوش گرفتن آنهااست.با این عمل به نوزادمان این حس را منتقل می كنیم كه دوستش داریم و جایش امن است.اولین احساس امنیت که پایه گذار بسیاری از توانمندی های آیند ه است از همین زمان شکل می گیرد.

 اولین رابطه ی نوزاد با دنیای خارج از طریق لمس كردن می باشد و این حس را نوزاد ازطریق پوست و سپس به وسیله ی دهان تجربه می كند.

ماساژ دادن كودكان باروغنهاي مخصوص و طبيعي به اندازه مصرف شير و خواب كودك مي تواند مفيد و با اهميت باشد چرا كه باعث رشد بهتر مغز و شادابي و طراوات كودك شود.

همچنين در آغوش گرفتن كودك توسط پدر و مادر نيز داراي اهميتي به اندازه مصرف شير خوابيدن كودك در تضمين سلامت رواني و جسمي كودك است.

 

ماساژ دادن كودكان باعث رشد بهتر مغز واندامهاي حسي حركتي و عملكرد بهينه سيستم دفاعي بدن كودك مي‌شود. در عین حال حس لامسه ی كودك را نیز تقویت می كند.  

در دوران جنینی به دلیل وجود كیسه آبی كه درآن قرار دارد و به وسیله ی دیواره بطن مادر، جنین به این احساس آرامش و امنیت دست می یابد ولی با تولد ، این رابطه ی فیزیكی از بین می رود و اینجاست كه نوزاد ، نیاز به نوازش پیدا می كند تا فقدان رابطه ی فیزیكی دوران جنینی را جبران كند و والدین بایك برنامه ریزی مناسب می توانند این خلاء راپر كنند. و همه مادران به طور غريزي با لمس کردن و ناز و نوازش کودک سعي در ايجاد ارتباط با او دارند. در اين که در چند ماه نخست پس از تولد، « تماس فيزيکي » با کودک از اهميتي حياتي برخوردار است، هيچ ترديدي وجود ندارد. علاوه بر اين ماساژ دادن صحيح بدن کودک در تقويت عضلات و مفاصل بدن او، سريعتر و نرمتر کردن حرکات دست و پا ،تأمين امنيت کودک جهت انجام فعاليت هاي حرکتي و نيز تأثير مطلوب بر روي جريان خون و سيستم عصبي، بسيار مفيد مي باشد.
علاوه بر تأثيري که حرکت دستها بر روي پوست بدن کودک دارند، شنيدن صداي گرم مادر و مشاهده ژست ها و حالات صورت او در ايجاد ارتباطي روحي - عاطفي بسيار مؤثر است. بنابراين در طول ماساژ، مرتباً با او حرف بزنيد.
بهتر است قبل ازشروع، لباس هاي کودک را کم کنيد (اگر کودک از برهنه بودن خوشحال نیست، با لباس او را ماساژ دهید).درجه ی حرارت اتاق باید مناسب باشد(نه گرم و نه سرد باشد).

زمان ماساژ دادن:

بهترین زمان را برای ماساژ كودكتان انتخاب كنید كه به دور از هرگونه عوامل مزاحم همچون زنگ تلفن، صدای تلویزیون و ...باشد. براي ماساژ دادن، بهتر است مواقعي را که کودک سر حال و با نشاط است، انتخاب کنيد.

زمانی را انتخاب کنید که خود شما آرامش داشته باشید و کودک هم گرسنه نباشد، همچنین ماساژ دادن بلافاصله بعد از غذا خوردن کودک هم مناسب نیست.

زمانی كه كودك شما تمایل به بازی دارد از ماساژ دادن او پرهیز كنید. و اغلب از زمان هایی كه تنها هستید برای ماساژ دادن كودك استفاده كنید.

زمان ماساژ دادن باید ابتدا کوتاه باشد تا کودک با آن آشنا شود، به عبارت دیگر ماساژ دادن باید تا زمانی ادامه یابد که کودک دوست داشته باشد و به چهره ی شما نگاه می کند و می خندد. زمانی که کودک سر خود را به طرف دیگر می برد و اخم می کند و یا گریه می کند ، ماساژ دادن را باید قطع کنید.

شروع کار:

شما می توانید برای انجام این كار كودك را روی پایتان یا روی یك میز پهن قرار دهید. هنگامی كه نوزاد بزرگتر می شود، می توانید با انداختن یك حوله تمیز روی زمین این عمل را انجام بدهید. به این ترتیب که ابتدا حوله اي تميز و نرم را براي قرار دادن کودک بر روي آن، زیر کودک پهن کنيد (تا اگر ادرار کرد بتوانید آن را عوض کنید). خود شما نیز سعی كنید در وضعیت مناسبی قرار بگیرید برای این منظور پشت خود را به دیوار یا پشتی و صندلی تكیه بدهید. قبل از شروع ماساژ، زیورآلات را از دستتان خارج نموده تا بدن كودك آسیب نبیند، دست های خود را بشویید، براي آنکه دستهايتان به هنگام تماس با بدن کودک، به اندازه کافي گرم باشند، قبل از شروع، کف دستهايتان را با چند حرکت سريع به هم بماليد سپس دست های خود را با کمی روغن چرب کنید و شما همچنین می توانید برای ماساژ بدن نوزادان و دستهایتان را به شیر آغشته كنید.

روغن های مناسب برای ماساژ دادن:

از روغن علاوه بر خواص مفیدی که دارد باعث می شود كه بین دستان شما و بدن كودك اصطكاك ایجاد نشود و پوست حساس كودك آسیبی نبیند. روغن بادام شیرین یا روغن زیتون و روغن های طبیعی خوب است و علاوه بر شادابي پوست بر سيستم دفاعي بدن و بهبود تنفس کودک مؤثر مي دانند. بهترین روغن برای ماساژ كودكان و نوزادان، روغن اسطوخودوس می باشد. استفاده از روغن آفتاب گردان، کودک را از بروز بيماري عفوني و جراحت مصون مي دارد و روغن کنجد و روغن بادام پوست کودک را نرم و لطيف مي کند.به گفته پزشکان و متخصصين کودک، ماساژ کودک با روغن گندم سبب تنظيم عضلات کودک و ويتامين سرشار موجود در اين ماده باعث طراوت پوست مي شود.شايان ذکر است؛ همچنين ماساژ دادن مرتب نوزاد، با روغن هاي طبيعي با خواص مختلف از بروز ناراحتي هاي تنفسي در کودک جلوگيري مي کند روغن های فرار و معطر برای این کار اصلا مناسب نیستند.

طریقه ی ماساژ دادن:

ماساژ را با عجله انجام ندهید. ابتدا از پشت گردن شروع کنید و بعد بازوها و دست ها را ماساژ دهید.شكم كودك را همیشه به صورت دایره ها ی كوچك ماساژ دهید. در مرحله بعد نوبت به پاها و صورت نوزاد می رسد. با انگشتان صورتش را به آرامی به صورت دایره وار نوازش كنید.

ماساژ جلوي بدن

 

 

ماساژ جلوي بدن شامل حركات دوراني قفسه سينه و سپس حركات دوراني شكم مي‌شود. در حالي كه كودك به پشت خوابيده هر دو دست را به نحوي روي قفسه سينه قرار دهيد كه انگشتانتان در قسمت فوقاني قفسه سينه قرار بگيرد. البته حرکات دست نبايد هيچ فشاري را به اين نواحي وارد آورد و در عمل تنفس کودک اختلال ايجاد نمايند.  از مركز قفسه سينه به سمت چپ و راست به آرامي و به صورت چرخشي ماساژ دهيد و به سمت بازو‌هاي كودك ببريد. در اين مرحله نيز بايد چرخش در جهت حركت عقربه‌هاي ساعت باشد. اين كار را چند بار تكرار كنيد. اين كار در بهبود ظرفيت ريه‌ها و بالانس تنفسي كودك بسيار مفيد است.

 بعد از قفسه سينه نوبت به ماساژ شكم مي‌رسد. يكي از دست‌هايتان را به صورت افقي بالاي شكم قرار داده و به آرامي به سمت پايين ماساژ دهيد. درست قبل از اين‌كه دستتان را برداريد، دست ديگر را بالاي شكم قرار دهيد و حركت را 6 بار تكرار كنيد. در حركت بعدي ماساژ شكم از اطراف ناف به سمت بيرون با حركت چرخشي انجام مي‌شود. براي انجام اين حركت مفيد ابتدا با دو انگشت از نزديك ناف كودك شروع كنيد با حركت چرخشي در جهت عقربه‌هاي ساعت به سمت بيرون. اين حركت را تا قسمت‌هاي داخلي كشاله ران ادامه دهيد. اين حركت را مجددا انجام دهيد، اما اين بار با كف دستتان و در حالي كه انگشتان تماسي با پوست كودك ندارد، انجام دهيد. سپس حركت بعدي را كه زانو ـ شكم نام دارد، انجام دهيد. دو زانوي كودك را به هم بچسبانيد و سپس زانوها را خم كنيد و به آرامي به سمت شكم نزديك كنيد. همانطور كه قبلا هم گفته شد مجموع اين حركات شكمي در بهبود عملكرد سيستم گوارشي و درد‌هاي كوليكي شكم نوزادان بسيار موثر است.

ماساژ پاها:

پاها را يکي يکي ماساژ دهيد. با يک دست کف پا را گرفته و کمي بالا بياوريد و با دست ديگرتان از بالا تا پايين پاي کودک را، ابتدا قسمت خارجي و سپس قسمت داخلي آن را مانند شکل ماساژ دهيد. ماساژ دادن را با کشيدن دست بر روي پاها انجام دهيد. هر يک از پاها را 5 تا 6 بار ماساژ دهيد.

با يک دست کف پا را کمي بالا آورده و با انگشت شست دست ديگر قسمت کف پاي کودک را با حرکات دايره اي شکل ماساژ دهيد.

پاها را از محل کف پا چسبيده و بدون خم کردن به سمت شکم، بالا آورده و سپس پايين ببريد. اين حرکت را 4 تا 10 بار مي توانيد تکرار کنيد.

 

اين دو حرکت نيز در جهت تقويت ماهيچه هاي پا صورت مي گيرد:

الف: پاها را از محل کف پا چسبيده و به طور يک در ميان، يک پا را بالا برده و پاي ديگر را پايين بياوريد.
ب: در حرکت دوم پاها را ضمن اين که کمي بالا گرفته ايد، از يکديگر باز کرده و سپس ببنديد. هر يک از اين دو حرکت را براي 4 تا 10 بار تکرار کنيد.

ماساژ دست‌ها

دستهاي کودک را يکي يکي ماساژ دهيد. بدين منظور با دست چپ يکي از دستهاي او را بلند کرده وکمي بالا بياوريد. با دست راست.

با هر دو دستتان به طور هماهنگ از بازوهاي كودك به سمت انگشتان دستش ماساژ دهيد. دو انگشت شست و اشاره خود را دور بازوي كودك حلقه كنيد و به سمت خارج بچرخانيد. اين كار را چند مرتبه تكرار كنيد.
سپس اين حركت را به سمت ساعد كودك ادامه دهيد. كف دست كودك را باز كنيد و هر انگشت او را يك بار به آرامي بكشيد.

ماساژ صورت و سر كودك

از بالاي پيشاني و محل رويش موهاي كودك شروع كنيد و به سمت خارج، دستان خود را به آرامي بكشيد و كم‌كم به سمت پايين پيشاني بياييد. به نحوي كه انگار چند خط موازي را روي پيشاني مي‌كشيد. در انتها دستان خود را به سمت شقيقه‌ها ببريد و در آنجا با انگشتانتان حركت چرخشي انجام دهيد.
براي انجام ماساژ گونه‌ها دو شست خود را در دو سمت بيني كودك قرار دهيد و به آرامي به سمت گونه‌هاي كودك بكشيد. اين كار را براي قسمت‌هاي پايين‌تر صورت نيز انجام دهيد. بدين صورت كه دو شستتان را در گودي بالاي لب كودك قرار دهيد و به سمت فك بالا و گوش‌ها ماساژ دهيد. براي زير لب كودك نيز اين حركت را تكرار كنيد. براي ماساژ گوش‌ها با دو انگشت شست و اشاره، لبه خارجي و بالاي گوش را بگيريد و با حركت چرخشي به سمت لاله گوش ماساژ دهيد. در اين مرحله بهتر است كه ماساژ پيشاني را تكرار كنيد.

ماساژ پشت

کودک را به روي شکم خوابانده و دستهايتان را به آرامي در دو سوي ستون مهره ها، از کتف به سمت نشيمنگاه به صورت ماساژ حرکت دهيد. دقت داشته باشيد که به هيچ وجه نبايد دستتان ستون مهره ها و مهره ناحيه کمر را لمس کند. اين حرکت را 5 تا 6 بار تکرار کنيد. 

با انگشتان هر دودست، دو قسمت نرم نشيمنگاه کودک را طوري بگيريد که انگارمي خواهيد اين قسمتها را بالا بياوريد. اين عمل را از قسمت وسط اين نواحي شروع کرده و سپس به سمت خارج و پايين ادامه دهید. 

 

 

آموزش ماساژ كودك (2)

ماساژ كودك

ماساژ كودك

چرا ماساژ مي‏دهيم؟

 

 يادگيري و انجام ماساژ كودك، كار بسيار ساده‏اي است. چند وسيله كوچك لازم دارد و هيچ هزينه‏اي در بر ندارد، مگر مقداري وقت. منافع دراز مدت و كوتاه مدت آن براي كودكان زياد است و از طرف ديگر والدين نيز با ماساژ بچه‏ها ارتباط مثبت و خوبي را با آنها برقرار خواهند كرد. دراين مقاله علاوه برمنافع ماساژ سعي كرديم مراحل اين كار را نيز با استفاده از عكس به شما نشان دهيم.

 

ماساژ كودك

منافع ماساژ براي كودكان

 

احساس امنيت: ارتباط جسمي بين كودك و يكي از والدينش، احساس عشق و علاقه و ارزشي را در او تقويت مي‏كند و اين احساس، به رشد عزت نفس و اعتماد به نفس در كودك مي‏انجامد.

سلامت و تندرستي كل بدن: تحقيقات نشان مي‏دهد: كودكاني كه با محبت و مهرباني لمس مي‏شوند، كمتر از آناني كه تماس محبت‏آميز با والدين‏شان ندارند گريه مي‏كنند يا بيمار مي‏شوند. ماساژ، گردش خون را بهبود مي‏بخشد و سيستم ايمني بدن را نيز تقويت مي‏كند. همين طور

ماساژ كودك

كمك مي‏كند كه مايع لنفي در سرتاسر بدن پخش شود و مواد مضر نيز از بدن دفع گردد. ماساژ، درد و نشانه‏هاي بعضي از ناراحتي‏ها و بيماري‏هاي مزمن را تسكين و تخفيف مي‏دهد. راحتي و آرامش را افزايش مي‏دهد و به نوزادي كه دايم گريه مي‏كند، آرامش مي‏بخشد.ماساژ، خودآگاهي از جسم را افزايش مي‏دهد و عضلات را محكم و مفاصل را منعطف مي‏كند. بدين ترتيب براي كودكان نارس (كودكاني كه زير وزن طبيعي به دنيا مي‏آيند يا آنهايي كه نيازهاي ويژه‏اي دارند) منفعت ويژه‏اي دارد.

مهارت اجتماعي: با لمس كودك‏تان چگونگي برقراري ارتباط را به او آموزش مي‏‏دهيد. ماساژ به شما كمك مي‏كند ارتباط غيركلامي با كودك‏تان برقرار سازيد و اين موضوع باعث افزايش ارتباط زود هنگام شما با كودك خواهد شد. در نتيجه كم‏كم عزت نفس و توان برقراري ارتباط اجتماعي در كودك پديد خواهد آمد.

تحقيقات نشان مي‏دهد: كودكاني كه با محبت و مهرباني لمس مي‏شوند، كمتر از آناني كه تماس محبت‏آميز با والدين‏شان ندارند گريه مي‏كنند يا بيمار مي‏شوند.

ماساژ كودك

منافع ماساژ براي والدين

 

آرامش و راحتي: وقتي كودك‏تان را ماساژ مي‏دهيد، كاملاً بر او متمركز مي‏شويد و با او تعامل برقرار مي‏كنيد. طبق تحقيقات گزارش شده كه خود والدين نيز از اين تعامل لذت مي‏برند و احساس آرامش مي‏كنند.

 

حساس شدن نسبت به كودك: اگر كودك را آن طور كه دوست دارد نوازش كنيد يا فشاري به او وارد آوريد او در اين حالت قادر به ابراز احساس خود نخواهد بود از اين رو خود شما بايد با نگاه به عكس‏العمل‏هاي او، آنها را

ماساژ كودك

تفسير كنيد. با اين روش شما مي‏آموزيد كه از روي حركات كودك منظور او را بخوانيد يا دركش كنيد و همين مسئله باعث افزايش مهارت‏هاي شما در نگهداري از او مي‏شود.

ايجاد آرامش:  ارتباط جسمي ناشي از ماساژ و تماس با كودك، در والدين نيز احساس آرامش و اطمينان ايجاد مي‏شود. ارتباط غيركلامي كه همواره در حين ماساژ كودكتان برقرار مي‏كنيد، جرقه ارتباطي تعاملي و دو طرفه را روشن مي‏كند تا آنجا كه اين ارتباط مي‏تواند در آينده نيز بين هر دوي شما برقرار و ادامه داشته باشد.

ماساژ كودك

آمادگي براي شروع ماساژ:

بهترين زمان براي ماساژ كودك‏تان زماني است كه او بيدار است. وقتي او را بغل مي‏گيريد، تحت تاثير خلق و خوي شما قرار مي‏گيرد پس بايد با خودتان نيز احساس آرامش و آسودگي كنيد. هر نوع زيورآلاتي را كه در دست داريد بيرون آوريد و ناخن‏هاي‏تان را به اندازه كافي كوتاه كنيد تا پوست لطيف كودك نخراشد. هر چيزي را كه لازم داريد دور خودتان قرارش دهيد تا وقتي ماساژ را شروع مي‏كنيد بر حركات دست‏تان يا هر چيزي كه كودك دوست دارد تمركز داشته باشيد.
ماساژ كودك

استفاده از روغن

: تماس پوست با پوست رشد و نمو مطلوب را افزايش مي‏دهد. پس درك كودك و ماساژ بدن برهنه او، راهي براي تقويت و پيشبرد اين مسئله است. روغن كمك مي‏كند تا دستان شما به آرامي روي بدن كودك حركت كند. همچنين به شما اجازه مي‏دهد تا حركت ماساژ را تدريجا محكم‏تر كرده و مدت بيشتري، بدون اينكه وقفه‏اي ايجاد شود، او را ماساژ دهيد. روغن، پوست را مرطوب مي‏كند و اين كار باعث جلوگيري يا به حداقل رساندن خشكي پوست مي‏شود. از روغن بادام يا كنجد استفاده كنيد. اين روغن‏ها بوهايي ملايم دارند، سريع جذب پوست مي‏شوند و پوست را تغذيه مي‏كنند در صورت امكان روغن طبيعي را انتخاب كنيد روغن‏هاي طبيعي كمتر از روغن‏هاي مصنوعي پوست را تحريك مي‏كنند.

 

كودكاني كه با محبت و مهرباني لمس مي‏شوند، كمتر از آناني كه تماس محبت‏آميز با والدين‏شان ندارند گريه مي‏كنند يا بيمار مي‏شوند

ماساژ كودك

يك اتاق گرم:

كودكان وقتي برهنه هستند، سريع گرماي بدن‏شان را از دست مي‏دهند، روغن نيز باعث كاهش حرارت بدن مي‏شود، در نتيجه اتاق بايد به اندازه كافي گرم باشد تا كودك‏تان احساس آرامش كند. 20درجه سانتي گراد دماي ايده‏آل اتاق است. اگر با لباس آستين كوتاه احساس سرما نمي‏كنيد، گرماي شما براي ماساژ مناسب است.

 

برنامه ريزي درست و معقول: كودك را در فاصله بين دوبار شير خوردن، ماساژ دهيد. همچنين زمان تعويض پوشك ميتواند زمان مناسبي باشد.

زمان: اوايل، براي ماساژ كل بدن 20 تا 30دقيقه را را در نظر بگيريد. عجله

ماساژ كودك

ردن يا انجام آن بين فعاليت‏هاي ديگرتان شايد  بي‏فايده باشد و منجر به بي‏تابي كودك شود. وقتي كه هر دو به ماساژ خو گرفتيد، وقت كمتري را مي‏توانيد صرف اين كار كنيد.

فضاي آرام و ساكت: اگر به عنوان مثال صداي تلويزيون و راديو مزاحم‏تان نباشد، هر دوي شما از ماساژ لذت مي‏بريد.

در حاشيه بخوانيد...

در استراليا پدران و فرزنداني كه به وسيله ماساژ با يكديگر تماس داشتند مورد مطالعه قرار گرفتند .تحقيقات به اين نتيجه رسيد كه كودكان 12

ماساژ كودك

هفته‏اي كه پدران‏شان آنها را ماساژ داده بودند و با آنها از طريق نگاه، لبخند و صدا ارتباط برقرار كرده بودند، نسبت به پدران و نوزاداني كه در گروه كنترل قرار داشتند، واكنش‏هايشان همراه با توجه و تمركز بيشتري بود. همچنين رفتار دوري گزيني از پدران در آنها كمتر ديده مي‏شد. در پدران اين بچه‏ها هم تمايل به تماس و ارتباط روزانه بيشتري با فرزندان‏شان مشاهده شد. ماساژ كودكان به پدران و كودكان اجازه مي‏دهد كه از تماس پوست با پوست- كه غالبا مادران هنگام شيردادن آن را تجربه مي‏كنند- لذت ببرند، ولي پدران اغلب متوجه اين مسئله نيستند. آنها با ماساژ كودكان‏شان حالات و واكنش‏هاي كودكان را درك كرده و براي نگهداري از آنان اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي‏كنند.

 




:: موضوعات مرتبط: آمورشی , آموزش برنامه , ,
:: برچسب‌ها: کودکان , اموزش , نوزاد , ماساژ ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید استفاده روز افزون از اینترنت و در نتیجه استفاده از انتی ویروس ها را برای عموم ضروری به نطر میرسد ما بر ان هستیم که یوزر و پسوردهای رایگان و نیز هر انچه که به صورت پولی و محدود است را به صورت رایگان در اختیار دوستان قرار دهیم باشد که از ما راضی باشید با تشکر مدیریت وبلاگ Nod 32 pu

برای یوزر و پسورد های یک ماه جه هزینه ای را مایلید پرداخت کنید؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان یوزر و پسورد نود 32 و آدرس nod32pu.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 80
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 334
بازدید ماه : 3156
بازدید کل : 265767
تعداد مطالب : 303
تعداد نظرات : 45
تعداد آنلاین : 1

Flag Counter ‪Google+‬‏

StatsCrop

جوان تولز - ابزار وبلاگنویسان جوان

RSS

Powered By
loxblog.Com